ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ GOLF CART

Τις μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης για GOLF CART τις χωρίζουμαι σε τρεις μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με την τεχνολογία κατασκευής τους.
 
1. ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΥΓΡΑ / ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΛΑΚΩΝ  ( Δείτε περισσότερα εδώ )
2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AGM  ( Δείτε περισσότερα εδώ )
3. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GEL  ( Δείτε περισσότερα εδώ )
 

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΥΓΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΛΑΚΩΝ

TROJAN 
Οι μπαταρίες TROJAN κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και χαρακτηρίζονται απο μία πολύ στιβαρή σχεδίαση και υψηλό προσδόκιμο ζωής. Οι μπαταρίες αυτές χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητές εξέδρες, αμαξάκια του γκόλφ καθώς και ηλεκτροκίνητα σκάφη.
Πολλοί κατασκευαστές ανελκυστήρων και ηλεκτρικών οχημάτων για πολλά χρόνια στηρίχθηκαν στην αξιοπιστία των μπαταριών TROJAN ώστε να χρησιμοποιούνται ευρέως ως αρχική εφαρμογή απο τους περισσότερους κατασκευαστές.
 
ROLLS
Οι μπαταρίες ROLLS κατασκευάζονται στον Καναδά και χαρακτηρίζονται απο μία πολύ στιβαρή σχεδίαση και υψηλό προσδόκιμο ζωής. Οι μπαταρίες αυτές χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητές εξέδρες, αμαξάκια του γκόλφ καθώς και ηλεκτροκίνητα σκάφη.
Ο συνδυασμός μίας χαμηλότερης τιμής σε σχέση με τις TROJAN και με ποιότητα κατασκευής εξίσου καλή, αποτελούν μία δελεαστική πρόταση για όποιον θέλει να αποκτήσει μία απο τις πιο αξιόπιστες αλλά ποιοτικές μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης.
 
POWERTECH 
Οι μπαταρίες POWERTECH κατασκευάζονται στην ΕΕ και αποτελούν την οικονομική λύση των μπαταριών βαθειάς εκφόρτισης.Πολλές εταιρείες τις χαρακτηρίζουν ως SEMITRACTION για το λόγο οτί έχουν χαμηλότερες προδιαγραφές σε σχέση με τις άλλες μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης. Οι προδιαγραφές αυτών των μπαταριών είναι για 300 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης κατα IEC 254-1, ενώ των μπαταριών TROJAN είναι 500 κύκλοι και των μπαταριών ROLLS 700 κύκλοι.
 

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AGM

Οι προδιαγραφές των μπαταριών αυτών είναι για περίπου 300 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης κατα IEC 254-1. Όλες οι μπαταρίες αυτής της κατηγορίας είναι ιδανικές για εκκίνηση αλλά και βαθειά εκφόρτιση και αποτελούν την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν τον συνδυασμό μπαταρίας εκκίνησης και μπαταρίας βαθειάς εκφόρτισης. Φυσικά είναι μπαταρίες που δεν θα απαιτήσουν ποτέ συντήρηση και δεν πρόκειται να βγάλουν υγρά μπαταρίας. Ακόμη ο χρόνος αποθήκευσής τους είναι πολύ καλός και αγγίζει τους 12-18 μήνες. Σε σχέση με τις μπαταρίες GEL πλεονεκτούν στα αμπέρ εκκίνησης και μειονεκτούν στη δυνατότητα φόρτισης-εκφόρτισης.
 

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GEL

Οι προδιαγραφές των μπαταριών αυτών είναι για περίπου 500 κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης κατα IEC 254-1. Όλες οι μπαταρίες αυτής της κατηγορίας είναι ιδανικές για εκκίνηση αλλά και βαθειά εκφόρτιση και αποτελούν την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν τον συνδυασμό μπαταρίας εκκίνησης και μπαταρίας βαθειάς εκφόρτισης. Φυσικά είναι μπαταρίες που δεν θα απαιτήσουν ποτέ συντήρηση και δεν πρόκειται να βγάλουν υγρά μπαταρίας. Ακόμη ο χρόνος αποθήκευσής τους είναι εξαιρετικός και αγγίζει τους 18-24 μήνες. Σε σχέση με τις μπαταρίες AGM μειονεκτούν στα αμπέρ εκκίνησης και πλεονεκτούν στη δυνατότητα φόρτισης-εκφόρτισης.
 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΒΑΘΕΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

Παρακάτω υπάρχει ένας συνοπτικός συγκριτικός πίνακας της απόδοσης των μπαταριών βαθειάς εκφόρτισης.
 
  ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΛΑΚΩΝ    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AGM    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ GEL  
ΡΕΥΜΑ
  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ /
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
ΜΕΤΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ
 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ 
ΜΕΤΡΙΑΠΟΛΥ ΚΑΛΗΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
ΒΑΘΕΙΑ
 ΕΚΦΟΡΤΙΣΗ 
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΚΑΛΗΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
ΧΡΟΝΟΣ
 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 
ΣΥΧΝΟΣΠΟΤΕΠΟΤΕ
ΚΥΚΛΟΙ
 ΦΟΡΤΙΣΗΣ 
300-700200-300500-700