ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Οι μπαταρίες στρατιωτικών οχημάτων είναι γνωστές και ως μπαταρίες NATO ή μπαταρίες REO ή ως τετράγωνες μπαταρίες. Οι μπαταρίες αυτές έχουν χαρακτηριστική διαγώνια διάταξη των πόλων και σχεδόν τετράγωνο σχήμα.
 
Η εταιρεία μας διαθέτει αυτόν τον τύπο μπαταρίας απο τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές με σκοπό να καλύψη την ανάγκη οποιασδήποτε στρατιωτικής μονάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

PILOT

Οι μπαταρίες PILOT είναι οι πιο οικονιμικές στρατιωτικές μπαταρίες που διαθέτουμε. Έχουν τη στάνταρ ποιότητα που επιβαλεται να έχουν με πιστοποιητικά ISO και απόδοση 100ΑΗ - 680Α ΕΝ . Οι μπαταρίες είναι ανοιχτού τύπου ξηράς φόρτισης και μπορούν να αποθηκευθούν για μεγάλο διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθούν.
 

POWERTECH

Οι μπαταρίες POWERTECH είναι οι πιο ενισχυμένες μπαταρίες που μπορείται να βρείτε στην αγορά σε αυτόν τον τύπο μπαταρίας. Είναι μπαταρίες ευρωπαικής κατασκευής και εκτός των πιστοποιητικών ISO, έχουν εγκριθεί και απο τον στρατό των ΗΠΑ. Η απόδοσή τους είναι 120ΑΗ - 1000Α ΕΝ και είναι μπαταρίες με υγρά τεχνολογίας ασβεστίου ώστε να μη χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση έως το τέλος της ζωής τους. Υπάρχει και ειδική έκδοση αυτής της μπαταρίας σε πλαστικό retarder. Η τιμή τους είναι υψηλότερη των μπαταριών PILOT αλλά παραμένει σε πολύ λογικά επίπεδα.
 

DEKA

Οι μπαταρίες DEKA είναι Made in USA και αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση σε μπαταρίες στρατιωτικών οχημάτων. Η μέση ζωή τους είναι απο 5 έως 7 χρόνια. Η τιμή τους είναι υψηλή αλλά δεδομένης της ποιότητάς τους και της πολύ μεγάλης αξιοπιστίας τους είναι ίσως μία πολύ καλή επιλογή σε βάθος χρόνου. Η μπαταρία αυτή αποτελεί επίσης πρώτη εφαρμογή σε οχήματα του Αμερικανικού στρατού που έχουν παραληφθεί και απο τον Ελληνικό Στρατό. Η μπαταρία διατίθεται μόνο μετά απο έγκριση του υπουργείου αμύνης των ΗΠΑ αφού είναι χαρακτηρισμένη ως υλικό υψίστης τεχνολογίας. Η εταιρεία μας έχει προμηθεύσει επίλεκτες μονάδες του Ελληνικού Στρατού με μπαταρίες DEKA.
 

EXIDE - GEL

Οι μπαταρίες της EXIDE τεχνολογίας GEL αποτελούν μπαταρίες οι οποίες ζητούνται απο πολλές μονάδες του Ελληνικού Στρατού τελευταία. Εμείς διαθέτουμε τις μπαταρίες αυτές σε τεχνολογία GEL κατασκευασμένες απο την EXIDE. Η EXIDE με την εξαγορά πολλών γερμανικών εταιρειών έχει αποκτήσει την τεχνολογία κατασκευής μπαταριών GEL και αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πρωτοπόρο κατασκευαστή μπαταριών GEL.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Παρακάτω υπάρχει ένας συνοπτικός συγκριτικός πίνακας της απόδοσης των διαφορετικών μπαταριών για στρατιωτικά οχήματα.
 
  PILOT    POWERTECH    DEKA    EXIDE  
ΡΕΥΜΑ
  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  
ΜΕΤΡΙΑΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΤΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ
 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ 
 (ενεργοποιημένη) 
ΜΕΤΡΙΑΠΟΛΥ ΚΑΛΗΚΑΛΗΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
ΒΑΘΕΙΑ
 ΕΚΦΟΡΤΙΣΗ 
ΜΕΤΡΙΑΜΕΤΡΙΑ
ΚΑΛΗ
ΜΕΤΡΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 
ΚΥΚΛΟΙ
 ΦΟΡΤΙΣΗΣ 
---500-700
ΚΟΣΤΟΣ
 ΚΤΗΣΗΣ 
 ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕΤΡΙΟΥΨΗΛΟΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ